Teriyaki omáčka se používá na přípravu pokrmů japonské kuchyně. Je vhodná pro marinování ryb, vepřového, hovězího i drůbežího masa. marinováním v teriyaki omáčce je maso ochuceno a zjemněno před tepelnou úpravou.
Složení
Sójová Omáčka 30% [Pitná Voda, Sójové Boby, Kukuřice, Jedlá Sůl, Barvivo (Amoniakový Karamel), Konzervant (Sorban Draselný)], Glukózový Sirup, Cukr, Pitná Voda, Dextróza, Rýžový Ocet (Pitná Voda, Alkohol, Rýže, Rýžové Víno (Saké), Kukuřice, Jedlá Sůl, Modifikovaný Škrob, Slazené Rýžové Víno (Mirin) 2% [Glukózový Sirup, Pitná Voda, Cukr, Koření, Ocet Kvasný Lihový, Alkohol (0,9%), Kyseliny (Kyselina Jablečná, Kyselina Vinná (L (+)-)], Zázvor (1,4%), Jedlá Sůl, Konzervant (Sorban Draselný), Kyselina, (Kyselina Mléčná). Bez Lepku.