Pro náš sorbet jsme zvolili odrůdu citonu zvanou „femminello siracusano“, jenž je známá hlavně díky svým aromatickým přednostem. Při výrobě našeho gelata citróny jen lehce stlačíme, tak abychom nezničili hořkou bílou dřeň pod kůrou. Odrůda „femminello siracusano“ je právně deklarovaná ochranná známka syrakuských citrónů, jenž je spravována společností Siracusa igp consortium a je známa svými aromatickými přednostmi. Tyto citróny se rodí třikrát ročně. Všechny naše sorbety připravujeme z minerálních pramenů sparea®. Tato voda pramení v piemontských alpách a je typická svou lehkostí a čistou chutí – ideální pro nás. Tedy pro kombinaci s ovocem z naší organické farmy.
Složení
sodné, uhličitany amonné), aroma, jedlá sůl mořská, vanilkový extrakt. Může obsahovat ječmen a oves
Alergeny
3
Vejce
a výrobky z nich
7
Mléko
a výrobky z něj
8
Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
Grom
Grom je renomovaná italská značka gelata, kterou v roce 2003 založili tři přátelé v Turíně, s cílem vyrábět prémiové gelato z nejkvalitnějších surovin. Společnost klade důraz na přirozené chutě a používání místních, čerstvých surovin. Gelato Grom je vyráběno bez umělých konzervantů a barviv, což zajišťuje bohatou a autentickou chuť. Dnes je Grom součástí společnosti Unilever, ale stále se soustředí na gelato, které vyzdvihuje čerstvé ovoce, čokoládu a další čisté ingredience.