Bazalkové pesto Polli je tradiční italská omáčka s výraznou chutí čerstvé bazalky, ořechů, sýra a olivového oleje. Skvěle se hodí k těstovinám, gnocchi, rizotu nebo jako pomazánka na pečivo a bruschetty. Výborně dochutí také maso, ryby nebo grilovanou zeleninu. Pesto není nutné vařit – stačí ho promíchat s horkými těstovinami nebo jej přidat na hotový pokrm těsně před podáváním. Pro jemnější konzistenci můžete přidat trochu vody z těstovin nebo olivového oleje. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do několika dnů. Doporučujeme povrch zalít trochou oleje, aby si pesto uchovalo svou chuť a barvu.
Složení
Italská bazalka (44 %), slunečnicový olej, KEŠU ořechy, bramborové vločky (brambory, aromata, emulgátory: mono- a diglyceridy mastných kyselin), sůl, rostlinná vláknina, Pecorino Romano DOP polotučný tvrdý sýr (ovčí MLÉKO, sůl, syřidlo), piniové oříšky, česnek, antioxidant: kyselina askorbová, regulátor kyselosti: kyselina mléčná.